031 - 787 33 28
renovera fasad gbg

Fasadrenovering Göteborg – Så renoverar du fasaden på ditt hus

Renovera fasaden på bostaden – Höj värdet på fastigheten

Fasadrenovering är en viktig del av underhållsprocessen för alla typer av byggnader, oavsett om det är en villa, en bostadsrättsförening eller en offentlig byggnad. Det finns många olika faktorer som kan påverka fasadens utseende och funktion över tid, och det är viktigt att ta hand om eventuella skador eller problem så snabbt som möjligt för att undvika mer allvarliga problem senare. I den här bloggen kommer vi att gå igenom några av de vanligaste typerna av fasadrenovering i Göteborg och vad man ska tänka på när man planerar en renovering.

Måla fasaden är kostnadseffektivt och hållbar lösning

En av de vanligaste typerna av fasadrenovering i Göteborg är målning. Att måla fasaden på ditt hus kan göra underverk med dess utseende och öka dess värde. Det finns dock ett par saker att tänka på när du planerar en målningsrenovering. För det första bör du se till att du väljer rätt typ av färg för din fasad, och att du anlitar en erfaren och pålitlig målare som kommer att använda högkvalitativ färg och teknik. Det är också viktigt att se till att fasaden är ren och fri från damm, smuts och mögel innan målningsarbetet påbörjas.

Putsa husfasaden – Vi hjälper dig hela vägen till färdigt projekt

En annan vanlig typ av fasadrenovering i Göteborg är omputsning. Omputsning är ett bra alternativ om din fasad har sprickor eller om du upplever att den har blivit sliten eller missfärgad över tiden. Vid omputsning rengör man först ytan på fasaden, där man sedan tar bort alla delar av det befintliga putsen som är sprucken eller skadad. Därefter appliceras en ny lager med puts i en ny färg eller textur som matchar det befintliga materialet. Omputsning av fasaden kan inte bara ge huset ett nytt utseende, utan det kan även förbättra dess isolering och skydd.

Fasadpanel eller plåt – Snyggt och miljövänligt fasadmaterial

En tredje vanlig typ av fasadrenovering i Göteborg är byte av fasadpanel eller plåtar. Detta alternativ är vanligt när hela fasaden är för gammal eller skadad för att lagas, och att det krävs en hel ersättning av det befintliga materialet. Om du bestämmer dig för att ersätta din fasadpanel eller plåtar, är det viktigt att välja material som passar din byggnads stil och behov. Det är också viktigt att anlita en pålitlig leverantör som kommer att installera den nya fasaden med god kvalitet och hållbarhet.

Stenfasad – Renovera fasaden med sten

En fjärde och sista vanlig typ av fasadrenovering i Göteborg är reparation av existerande stenfasad. Om du äger en äldre byggnad i Göteborg kan det vara svårt att hitta passande ersättningsmaterial till den befintliga stenfasaden. I sådana fall kan en skicklig och erfaren fasadarbetare hjälpa dig genom att utföra reparationer på den befintliga stenfasaden. Detta kan omfatta byte av den befintliga stenen, patchning och rengöring av befintliga stenar.

Fri konsultation och prisförslag

Oavsett vilken typ av fasadrenovering du behöver för din byggnad i Göteborg, är det viktigt att välja en erfaren och kunnig entreprenör som du kan lita på för att få jobbet gjort på rätt sätt. Genom att göra rätt val, och se till att välja rätt typ av renovering för din specifika byggnad och behov, kan du få en fasad som ser bra ut, är funktionell och hållbar under lång tid framöver. Så tveka inte, ta nu tag i en Fasadrenovering i Göteborg för att öka värdet på din byggnad!

Kontakta oss!

Välkommen till Coplan Servicegroup AB! Kontakta vår kundtjänst vid frågor eller funderingar.

 

Telefon 031 – 787 33 28
Vardagar: 08 – 17

 

Fasad: Budget och Kostnadsuppskattning

Fasad: Budget och Kostnadsuppskattning

Professionell Fasadrenovering: Konsten att göra en korrekt budgetplanering och kostnadsuppskattning När det kommer till fasadrenovering är det av yttersta vikt att vara både noggrann och realistisk när det kommer till kostnadsuppskattning och budgetplanering. Med...

läs mer
5 saker att tänka på inför fasadrenovering

5 saker att tänka på inför fasadrenovering

Att utföra en fasadrenovering eller renovera fasaden i Göteborg är ett stort och viktigt projekt som kan förbättra både estetiken och funktionaliteten på din byggnad. Men att påbörja en fasadrenovering kan också vara en kostsam och tidskrävande process. Det är därför...

läs mer
Fasadrenovering Göteborg

Fasadrenovering Göteborg

Fasadrenovering är en fantastisk möjlighet för dig att förbättra utseendet och livslängden på din byggnad. Att renovera fasaden med modern puts är ett billigt och hållbart sätt att se till att din byggnad håller sig vacker. Vi har sammanställt de vanligaste frågorna...

läs mer