031 - 787 33 28
fasadrenovering goteborg

5 saker att tänka på inför fasadrenovering

Att utföra en fasadrenovering eller renovera fasaden i Göteborg är ett stort och viktigt projekt som kan förbättra både estetiken och funktionaliteten på din byggnad. Men att påbörja en fasadrenovering kan också vara en kostsam och tidskrävande process. Det är därför viktigt att göra en noggrann planering för att undvika överraskningar och för att säkerställa att projektet går smidigt från början till slut. Här är fem viktiga saker att tänka på inför en fasadrenovering, oavsett om det är för en privat bostad eller en större fastighet som en bostadsrättsförening eller en förvaltningsorganisation.

Fasta en budget

Innan du börjar renoveringen bör du se över dina ekonomiska möjligheter och bestämma en realistisk budget. Detta är en viktig del av planeringen eftersom det kommer att påverka hur mycket du kan göra och vilka material du kan använda. Du bör också överväga kostnaden för eventuella tillstånd och söka professionell hjälp för att upprätta en detaljerad priskalkyl.

Bestäm stilen och färgsättningen

Att välja rätt stil och färgsättning för din byggnad kan göra en stor skillnad i dess utseende och värde. Du bör välja en stil och färgschema som passar din personliga stil och samtidigt harmoniserar med din omgivning. Detta är en viktig del av planeringen eftersom det kan påverka de material som valts för renoveringen.

Undersök dina materialalternativ

Att välja rätt material är en annan viktig del av planeringen. Det finns en mängd olika material att välja mellan, inklusive trä, tegel, sten, betong och mer. För att välja rätt material bör du överväga dess hållbarhet, miljöpåverkan, kostnad och underhållsbehov. Det kan vara en god idé att rådfråga en arkitekt för att få hjälp med valet av material.

Sök tillstånd i tid

Innan du påbörjar en fasadrenovering, speciellt om det är en större renovering, måste du ha rätt tillstånd. Detta säkerställer att renoveringen följer byggnormerna och att allt arbete som utförs av entreprenörer är på ett säkert sätt. Du bör söka tillstånd i tid för att undvika förseningar och för att säkerställa att byggprocessen går smidigt.

Anlita rätt entreprenör

Det är viktigt att välja och anlita en entreprenör som har erfarenhet och kompetens att utföra renoveringsarbetet. Du bör kontrollera referenser från tidigare projekt och se till att entreprenören har en bra rykte inom branschen. En oseriös entreprenör kan leda till problem som förseningar eller högre kostnader.

Kontakta oss för fri konsultation och offert

En fasadrenovering kan vara en stor utmaning, men med rätt planering och förberedelser kan det vara en givande och framgångsrik process. Att följa dessa fem steg i din planering kommer att hjälpa dig att undvika problem och göra hela processen mycket smidigare. Så, om du planerar en fasadrenovering, tänk på dessa fem viktiga saker att tänka på.

Kontakta oss!

Välkommen till Coplan Servicegroup AB! Kontakta vår kundtjänst vid frågor eller funderingar.

 

Telefon 031 – 787 33 28
Vardagar: 08 – 17

 

Fasad: Budget och Kostnadsuppskattning

Fasad: Budget och Kostnadsuppskattning

Professionell Fasadrenovering: Konsten att göra en korrekt budgetplanering och kostnadsuppskattning När det kommer till fasadrenovering är det av yttersta vikt att vara både noggrann och realistisk när det kommer till kostnadsuppskattning och budgetplanering. Med...

läs mer
Fasadrenovering Göteborg

Fasadrenovering Göteborg

Fasadrenovering är en fantastisk möjlighet för dig att förbättra utseendet och livslängden på din byggnad. Att renovera fasaden med modern puts är ett billigt och hållbart sätt att se till att din byggnad håller sig vacker. Vi har sammanställt de vanligaste frågorna...

läs mer